3 muggenhacks: zo raak je muggen kwijt!

Er circuleren heel wat tips om muggen te bestrijden, helaas zijn deze niet allemaal even correct. Gelukkig weet Jouw Lokale Huisapotheker wél hoe je er vanaf komt met deze drie tips:

Vermijd stilstaand water in en rond het huis
Hou muggen uit de slaapkamer door muggengaas of een muggennet rond het bed
Maak eventueel gebruik van een geschikt repellent.


Jouw Lokale Huisapotheker denkt graag met je mee!

Muggenbeten, iedereen heeft het wel eens. Toch kan het lijken alsof de muggen het enkel op jou gemunt hebben, terwijl jouw huisgenoot gespaard blijft.

Dit kan perfect kloppen omwille van twee redenen: ofwel ben je wel degelijk meer geprikt, ofwel reageert je lichaam feller op een steek waardoor je denkt dat je meer bent gestoken. Hoe dan ook: vervelend is het zeker! Daarom een aantal tips om de last wat te beperken:

1. Vermijd stilstaand water in en rond het huis

Stilstaand water is de ideale broedplaats voor muggenlarven. Muggen kan je dus vrij eenvoudig weg van huis houden door stilstaand water te vermijden/beperken: dek zwembaden en regentonnen af, ververs regelmatig het water voor de vogels en huisdieren, let ook op met water in schaaltjes van bloempotten en vijvers.

2. Hou de muggen uit de slaapkamer

Het is zo simpel als het is: zorg voor een muggengaas voor het raam of de deur. Ook een muggennet over je bed is een optie.

Wist je dat: Muggen zich niet laden leiden door licht? Vele andere nachtinsecten (die niet steken) doen dit wel. Het raam volledig open laten staan ‘s nachts zonder muggengaas biedt dus jammer genoeg geen oplossing.

3. Gebruik een muggenwerend middel

Muggenwerende middelen gaan muggen niet doden, maar houden ze wel op afstand aangezien ze het reukvermogen van deze insect blokkeren. Er zijn verschillende preparaten beschikbaar die je op je huid kan smeren, zoals sticks, rollers of sprays. De meest bekende/gebruikte preparaten zijn ongetwijfeld op basis van DEET, die in verschillende sterktes beschikbaar zijn. Ondanks dat dit middel doeltreffend is, kan het irriterend voor de huid werken. Bovendien is het niet (altijd) geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen.

Kan jij of een gezinslid dergelijk middeltje wel gebruiken? Vraag raad aan Jouw Lokale Huisapotheker.
Hij/zij heeft verschillende preparaten in huis en kan je helpen een goede keuze te maken a.d.h.v. leeftijd, zwangerschap, reisbestemming en zo verder. Hij/zij kan je ook verder informeren hoe je dergelijke preparaten moet combineren met zonnecrème. Aarzel dus niet om even bij te springen bij je huisapotheker, dan weet je ’t zeker!

Wist je dat: Zwangere vrouwen vaak gevoeliger zijn aan muggenbeten? Dit komt door hun verhoogde lichaamstemperatuur en het uitademen van meer koolstofdioxide.

Opgelet: niet alle repellents zijn veilig in gebruik tijdens de zwangerschap! Jouw Lokale Huisapotheker kan je helpen bij je keuze!

Bronnen:

https://www.eoswetenschap.eu/natuur-milieu/waarom-moeten-muggen-mij-altijd-hebben?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=Mail&utm_campaign=eos_34

https://www.huidarts.com/huidaandoeningen/insectenbeten/

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info